İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Konkordato ilan eden firmalara büyük şok! Teşvikleri iptal edildi

S Bilişim Danışmanlık analisti Serdar Sement, iflas erteleme-konkordato ilan eden bazı firma teşviklerinin Ticaret Bakanlığı’nca re’sen iptal edildiğini açıkladı.

S Bilişim Danışmanlık analisti Serdar Sement, fedakârlık yapan firmalarla aksi işleyişte hareket eden firmaların kamu tarafından eşit ölçüde desteklenmemeleri gerektiğini belirterek, iflas erteleme-konkordato ilan eden bazı firma teşviklerinin Ticaret Bakanlığı’nca re’sen iptal edildiğini söyledi.

Ekonomik ortamda sıkıntıları azaltmak ve ortadan kaldırmak için siyaset kurumu ve idarenin gayret içerisinde olduğuna vurgu yapan analist Sement, “Bu gayretler arasında vergi-prim ödemelerini öteleme ve yapılandırma, istihdama sübvansiyon, kredi yapılandırma ve yeni-genişlemeci yatırımlara muazzam teşvikler öne çıkmaktadır. Siyaset kurumu ve idare ekonomik ortamı desteklerken bu desteklerden yararlanan firmaların aynı zamanda konkordato yoluna gitmeleri kabul edilemez. Bu nedenle, vergiden primlere, yapılandırmalardan teşviklere dek kamu ve bankalardan alınan her türlü destek, konkordato ile birlikte otomatik düşürülmelidir. Sadece düşürülmemeli, firmalarca önceden alınan destekler iadeye konu teşkil etmeli, kamu tarafından vazgeçilen alacaklar eski düzeyine otomatik getirilmelidir” dedi.

“Fedakarlık yapanlar ile yapmayanlar eşit ölçüde desteklenmemeli”

Serdar Sement, “Zora dayanan ve fedakârlık yapan firmalarla aksi işleyişte hareket eden firmaların kamu tarafından eşit ölçüde desteklenmeleri kabul edilemez” dedi ve ekledi:

“Bahse dair hareketlilik her olasılık düşünülerek ikaz edilmelidir. Örneğin bugün yayımlanan Resmi Gazete’de iflas erteleme-konkordatoya girmiş bazı firma teşviklerinin Ticaret Bakanlığı’nca re’sen iptal edildiğini izledik”

Kaynak: https://www.yeniakit.com.tr/haber/konkordato-ilan-eden-firmalara-buyuk-sok-tesvikleri-iptal-edildi-564736.html

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim