İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Konkordato Alacaklıyı da Borçluyu da Kurtarır

Ekonomik kriz günden güne kendisini vatandaşından şirketlere kadar etkilemektedir.

Herkes sistemin bir parçasıdır.

Herkes borçlu herkes alacaklıdır,

Herkes alacağını alamadığından borçludur.

Bir şirket için alacağında meydana gelen bir aksama, çekle çalışıyorsa çekinin vurulmasına, kredi çekmişse kredisinde aksamaya ve bankalar nezdinde kara listeye düşmesine sebep olabilmektedir.

Alacaklı olan taraf eğer art niyetli ise kendisine borcu olan taraf hakkında, içinde bulunulan risk ortamından da faydalanarak alacaklısına süre vermeyerek iflasa götürecek olan yaptırımları devreye alabilmektedir.

Konkordato bu suiistimallerin önüne geçmek için çıkarılmış hukuksal bir süreçtir.

Hem alacaklılar hem de borçluları konkordato tarihine kadar olan borçları ve alacakları konusunda korumaya alan bir yöntemdir.

Konkordato her şahsa her şirkete verilecek diye bir kural yoktur.

Konkordato alabilmek için şahıs ve/veya şirketin tüm malvarlıkları ve mali kayıtları gösterir dosyasının mahkemeye sunulması gerekmektedir.

Eğer mahkeme hakimi, kayıtlardan şahıs ve/veya şirketin borcunu ileriki zamanlarda ödeyebilir algısına haiz olursa konkordato sürecini şahıs ve/veya şirket için başlatarak, şirketin mali yapısının daha iyi araştırılması ve ödemeler kontrolü için komiserler atar.

Konkordato sürecinin başlaması ile birlikte, şahıs ve/veya şirketin tüm mal varlığı muhafaza altına alınır. Yani borçlu şirket malvarlığını satamaz. Komiserler onayı olmadan kendi kafasına göre ödeme gerçekleştiremez.

İşte konkordatotakip sitesi olarak en son yaptığımız ortaklık ile başvuru yapan şahıs ve/veya şirketler için konkordato ön projesi hazırlama, konkordato danışmanlığı ve konkordato süreç takibini de yapmaya başladık.

Aşağıdaki formu doldurarak sizde konkordato konusunda bizlerden yardım alabilirsiniz.


Başvurunuz kesinlikle konkordatotakip sitesi ve ortağı arasında kalacak olup, başvuru resmi portallerde yayınlanana kadar süreç ile ilgili paylaşımı yapılmayacaktır.

Bizim hakkımızda daha detaylı bilgi almak için tıklayınız…

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim