İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARAMAN SELÇUKLU SAĞLIK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ADI / SOYADI / UNVANI: KARAMAN SELÇUKLU SAĞLIK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: 5180408147

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: 7059 / KARAMAN

DOSYA ESAS NO: 2019/257

İLAN METNİ

T.C.
KARAMAN 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)
ESAS NO: 2019/257 Esas
KARAR NO: 2021/612

1- DAVACININ DAVASININ KABULÜ İLE; Karaman Ticaret Sicili Müdürlüğünün 7059 sicil numarasında kayıtlı davacı Karaman Selçuklu Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin KONKORDATO PROJESİNİN TASDİKİNE.
2- Tasdik edilen konkordato projesi gereğince;
Kayıt altına alınmış adi alacak niteliğindeki 4.549.284,02 TL miktarındaki şahsi borçlarının konkordato komiserinin son raporunun 13 ilâ 15. sayfalarında belirtildiği gibi 30/09/2021 tarihinde başlamak ve birer aylık vadelerle 34 ayda (34 aylık eşit taksitle) ve her ayın 30. gününde davacı tarafından faiz ve feriler hariç ana para borçlarının gününde ödenmesine.
3- İİK ‘nun 308/c maddesi gereğince işbu konkordatonun tasdiki kararının kesinleşmesi beklenmeksizin konkordatonun derhal bağlayıcı hale gelmesine.
4- Geçici ve kesin mühletin etkilerinin kanundaki istisnalar saklı kalmak kaydıyla konkordatonun bağlayıcı hale geldiği tarihe/bugüne kadar devam etmesine.
5- Bağlayıcı hale gelen konkordatonun, konkordato talebinden önce veya komiserin izni olmaksızın mühlet içinde doğan bütün alacaklar için mecburi olmasına ancak İİK ‘nun 206/1. maddesinde yazılı imtiyazlı alacaklılar ile rehinli alacaklıların rehnin kıymetini karşılayan miktardaki alacakları ve 6183 Sayılı Kanun kapsamındaki amme alacaklarının bundan istisna olmasına.
6- Kredi kurumları tarafından verilen krediler de dahil olmak üzere mühlet içinde komiserin izniyle akdedilmiş borçların işbu adi konkordato şartlarına tabi olmamasına ve aynı kuralın karşı edimin ifasını komiserin izniyle kabul eden borçlunun taraf olduğu sürekli borç ilişkilerindeki karşı edimler için de geçerli olmasına.
7- Davacı şirket için konkordato komiserlerinin görevlerine son verilmesine,
İİK’nun 306/2 maddesi uyarınca konkordatonun yerine getirilmesini sağlamak için gerekli gözetim ve tasfiye tedbirlerini almakla görevli kayyum tayinine kayyum olarak Av. Doğan ÖZDEMİR ve Y.M.M Mehmet Erkan KÜÇÜKBASMACI’nın atanmasına, kayyımın görevinin konkordatoya tabi borcun ödenmesi süresince devamına, Kayyımlar için her ay ayrı ayrı 2.500,00 TL ödenmesine,
Kayyımın borçlunun işletmesinin durumu ve proje uyarınca borçlarını ödeme kabiliyetini muhafaza edip etmediği konusunda iki ayda bir mahkememize rapor vermesine,
8- Konkordatonun taraflar için bağlayıcı hale gelmesiyle, geçici mühlet kararından önce başlatılmış takiplerde konulan ve henüz paraya çevrilmemiş olan hacizlerin hükümden düşürülmesine ancak İİK ‘nun 206/1. maddesinde yazılı imtiyazlı alacaklılar ile rehinli alacaklıların rehnin kıymetini karşılayan miktardaki alacakları ve 6183 Sayılı Kanun kapsamındaki amme alacaklarının bundan istisna olmasına.
9- Borçlu tarafından, alacaklılardan birine konkordato projesinde öngörülenden fazla olarak yapılacak vaadlerin hükümsüz olmasına.
10- Konkordatoya muvafakat etmeyen adi alacaklıların, borçtan birlikte sorumlu olanlara karşı bütün haklarını muhafaza etmesine.
11- Alacakları itiraza uğramış olan alacaklıların, tasdik kararının ilanı tarihinden itibaren bir ay içinde dava açabileceklerine.
12- İİK’nun 288. maddesi gereğince konkordatonun tasdiki kararının Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ve Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan portalında ilanlarına ve ayrıca geçici ve kesin mühletin bildirildiği ilgili yerlere müzekkereler yazılarak bildirilmesine.
13- Karar tarihi itibariyle alınması gereken konkordato harcı, yargılama sırasında alındığından yeniden harç alınmasına yer olmadığına.
14- Davacı tarafından yapılan yargılama giderlerinin kendi üzerinde bırakılmasına.
Dair. Davacı vekili ile asli müdahil SGK vekilinin ve konkordato komiserlerinin yüzlerine karşı diğer tarafların yokluğunda, İİK’nun 308/a maddesi gereğince davacı yönünden gerekçeli kararın tebliğinden itibaren, itiraz eden alacaklılar yönünden ise konkordatonun tasdiki kararının ilanından itibaren on gün (10 gün) içinde İstinaf kanun yolu açık olmak üzere oybirliği ile verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/939159/iflas-hukuku-davalari-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md–konkordato-projesinin-tasdikine-iliskin-mahkeme-karari

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim