İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HASTUNÇ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ADI / SOYADI / UNVANI: HASTUNÇ İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: 4580464801

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: 2385 / ORHANGAZİ / BURSA

DOSYA ESAS NO: 2020/189 >> 2021/1006

İLAN METNİ

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 2021/1006 (devir gelen dosya: Orhangazi 1.Asliye Hukuk Mahkemesi 2020/189 E. ) Esas Sayılı Dava Dosyası Kapsamında Hastunç İnşaat Ticaret Ltd. Şti. Konkordato Alacaklılar Toplantısı DAVET İLANI

KONU           :Alacaklılar Toplantısı yapılmak üzere yapılacak toplantının yeri, günü ve saati ile dileyen alacaklının fizikken katılımı, dileyen alacaklının Covid-19 önlemleri kapsamında hangi şartlar altında katılmış kabul edileceklerin belirlenmesi ile yasal ihtarların yapılmasına dair.

TARİH          :03.02.2022

AÇIKLAMA            :

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 2021/1006 Esas (Eski, Orhangazi 1.Asliye Hukuk Mahkemesi 2020/189 Esas) sayılı dava dosyasında, Hastunç İnşaat Ticaret Tic. Ltd. Şti.nin konkordato talep etmesi üzerine biz Hukukçu Mehmet Hadi AYTA, SMMM Çetin EREZ Konkordato Kesin Mühlet Komiserleri olarak atanmış bulunmaktayız.

Davacı, talep eden tüzel kişi tarafından sunulan tadil projesinin alacaklılar listesinde yer alan alacaklının, şirketin ticari kayıtları, resmi kayıtlarda görülenin aksine daha fazla/daha az miktarda alacağı olduğu iddiasında ise belgesini bize sunması aksi halde şirketin ticari kayıtları üzerinden tespit edilecek borç miktarı üzerinden Konkortado sürecinin yürütüleceği ile tespit edilen miktar üzerinden çoğunlukta dikkate alınacağı alacaklılara ihtara verilen cevabi yazılar, elde ve dava dosyasında tarafımıza tevdi edilen tüm bilgi ve belgeler birlikte müzakere edilerek kesin mühlet tarihi itibariyle asıl alacak ve faiz dahil alacaklıların alacak miktarları tespit edilmiş ve alacaklılara tebliğ edilmiştir.

Alacaklılara İİK/300 vd. hükümleri çerçevesinde yazının kendilerine tebliğinden, tebliğ edilemeyenlere ilan tarihinden itibaren yetkili mahkemeye 7 (yedi) günlük (kesin süre) içinde itiraz edilebileceği, aksi halde Alacaklılar Toplantısında oy oranın mutabakat metninde/listesinde belirlenen miktar üzerinden yürütüleceği hususunun ihtarına karar verilmiş ve bir kısım alacaklıların itirazlarının mahkeme kararıyla giderilmesini müteakip nihai olarak alacaklılar ile alacak miktarları ekteki listedeki gibi tespit edilmiştir.

İşbu toplantı tutanağı ile ekli listenin adresi belli olan alacaklılar ve varsa vekillerine ayrı ayrı tebliğine, bir örneğinin tebliğ yerine havi olmak üzere Basın İlan Kurumu ve TTSG’de ilanına, tüm tebliğ işlemlerinin SMMM Çetin EREZ nezaretinde yürütülmesine ve masrafların şirket tarafından karşılanmasına karar verilmiş olmakla işbu tutanak birlikte imza altına alınmıştır.

Heyetimizce yapılan ve sayın mahkeme tarafından belirlenen alacaklı ve alacak miktarları doğrultusunda alacaklılar toplantısı yapılabilmesi için gerekli tüm işlemler tamamlanmış olduğundan İİK/301. maddesi uyarınca Komiser Heyetimizce aşağıdaki kararlar alınmıştır:

  1. Borçlunun konkordato teklifini müzakere etmek üzere Hürriyet Mah. Bursa Yalova Yolu, No:38/1 Orhangazi/BURSA adresinde bulunan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda 01.03.2022 günü saat 14:00’da Konkordato Projesinin Oylamasına esas olmak üzere İmtiyazsız ve İmtiyazlı Alacaklılar Toplantısı yapılmasının ek listedeki tüm alacaklılara ihtarına,

  1. İİK/301. madde gereğince, alacaklıların alacaklılar toplantısından önceki 7 (yedi) gün içinde Komiserliğimizin uhdesinde bulunan belgeleri “Süleymanbey Mahallesi Arabacılar Sokak No:14/2 Merkez/YALOVA” adresinde inceleyebileceklerinin ihtarına(toplantıya bizzat katılacakların yanlarında kimlik ve fotokopisi, tüzel kişilerde ise ayrıca imza sirküleri ile fotokopisi bulundurmaları gerektiği, vekil vasıtası ile toplantıya katılacakların Avukatlık Kanununun 35. Maddesi uyarınca yalnızca avukatla temsil edilebileceği, konkordatoyu kabul yönünde oy kullanacak vekillerin HMK m.74 gereğince, konkordatoyu kabul konusunda özel olarak yetkilendirilmesinin zorunluluğu olduğu),

  1. Covid-19 pandemisi nedeniyle olabildiğinde az kişinin toplantıya fiziken katılımının sağlanması yönünde heyetimizce Konkordato projesinin kabulü yönünde oy kullanmak isteyen imtiyazlı/imtiyazsız alacaklıların işbu karar ekinde yer alan “örnek Borç Tasfiye Protokolü”nü imzalayıp aşağıda belirtilen adrese en geç 01.03.2022 tarihine kadar göndermesi halinde Konkordato projesinin oylamasında oyunun olumlu olarak kabul edileceğinin, ayrıca fiziki olarak katılım sağlamasına gerek olmadığının ihtarına,

  1. Toplantıya katılamayacak alacaklılar İİK/302. maddesinin VII. fıkrası gereği toplantı gününü takip eden 7 (yedi) günlük iltihak süresi içerisinde Komiserliğimizin “Süleymanbey Mahallesi Arabacılar Sokak No:14/2Merkez/YALOVA” adresine bizzat gelerek yahut 3. gündem kararında belirtilen “örnek Borç Tasfiye Protokolü”nü imzalayıp aşağıda belirtilen adrese göndermek suretiyle,konkordato projesine ilişkin kabul ya da ret yönünde oy kullanabileceklerinin ihtarına,

  1. İşbu karar metni ve eki “Örnek Borç Tasfiye Protokolü” ve Alacaklılar Toplantısına katılacak alacaklılar ve alacak miktarlarını gösterir listenin TTSG ve Basın İlan Kurumunun ilan panosunda yayınlanmasını sağlamak ile bir suretinin ise adresi belli olan alacaklı (varsa vekiline de) davet yerine geçmek üzere tebliğinin SMMM Çetin EREZ tarafından yapılmasına,

oybirliğiyle karar verilmiştir.

K.M.K. Komiseri                  K.M.K. Komiseri
Mehmet Hadi AYTA           Çetin EREZ

Ekler:Örnek Borç Tasfiye Protokolü ve Alacaklılar Toplantısına katılacak alacaklılar ve alacak miktarlarını gösterir liste

İletişim Adresi: Süleymanbey Mahallesi Arabacılar Sokak No:14/2 Merkez/YALOVA
Tel no: +90 226 811 1711    Mobil: +90 533 649 0662

Not: Toplantıya katılacak misafirlerimizin maske takmaları, sosyal mesafeye riayet etmeleri önemle rica olunur.

BORÇ VE ÖDEME MUTABAKATI

TARAFLAR;

Borçlu             :Hastunç İnşaat Ticaret Limited Şirketi (VKN: 4580464801)

Alacaklı          : …………………………………………………………(VKN: …………………)

GENEL BİLGİLER;

İş bu protokolde, Hastunç İnşaat Ticaret Limited Şirketi’nden “Borçlu”,…………………’dan da ”Alacaklı” olarak bahsedilecektir.

“Borçlu” firma 02.07.2020 tarihinde Orhangazi 1.Asliye Hukuk Mahkemesi 2020/189Esas sayılı dosyası ile Konkordato ilan etmiştir. Daha sonra dosya, Bursa 1.Asliye Ticaret Mahkemesi 2021/1006 Esas numarasını almıştır.

MUTABAKAT;

Taraflar arasında varılan mutabakat sonucu;

“Alacaklı” taraf, “Borçlu” firmanın mahkemeye sunmuş olduğu ve revize ettiği konkordato ödeme planına uygun olarak “Borçlu” firmanın borcunu ödemesini kabul ve taahhüt etmiştir.

Buna bağlı olarak da “Borçlu” firma, “Alacaklı” tarafa olan borcunun, konkordato ilan edilen tarih itibariyle olan …………………… TL’yi faizsiz ve indirimsiz bir şekilde 15/10/2022 tarihinden itibaren her 3 ayda bir ödeme yapılmak şartıyla 24 ay vadede ve 8 eşit taksitte ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

İş bu sebeple

“Alacaklı”nın toplam alacağının; ………………TL (…………………….Türk Lirası) olduğu taraflar arasında kabul edilmiş ve bu miktarın revize edilen konkordato ödeme planına uygun olarak yukarıda belirtilen şekilde ödenmesi hususunda mutabık kalınmıştır.Taraflar fazlaya ilişkin haklarından feragat etmişler ve birbirlerinden başkaca taleplerde bulunmayacaklarını kabul ve taahhüt etmişlerdir.

İş bu mutabakat 1 (bir) sayfadan oluşmakta olup 2 (iki) nüsha olarak ………… tarihinde tarafların özgür iradeleri ile düzenlenmiştir.

Bir nüshası “Alacaklı”ya, bir nüshası “Borçlu”ya teslim edilmiştir.

“BORÇLU”                                                 “ALACAKLI”
HASTUNÇİNŞAAT TİCARET                            …………….……………..
LİMİTED ŞİRKETİ                                                 Kaşe-İmza
Kaşe-İmza

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/929711/iflas-hukuku-davalari/konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md-/konkordato-komiserliginden-alacaklilar-toplantisina-davet

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim