İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TURKGRUP DANIŞMANLIK TEKNOLOJİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED

ADI / SOYADI / UNVANI: TURKGRUP DANIŞMANLIK TEKNOLOJİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: 8710513164

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: 19854 / ÇORLU / TEKİRDAĞ

DOSYA ESAS NO: 2019/267 >> 2021/223 >> 2022/78

KONKORDATO KARARI: DURUŞMA TARİHİ İLAN EDİLDİ

KONKORDATO İÇİN VERİLEN SÜRE VEYA TARİH: .

MAHKEME KARAR TARİHİ – KARAR GEÇERLİLİK BAŞLANGIÇ TARİHİ: 27.02.2023

İLAN METNİ

Yalova 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2022/78 E.  Sayılı Dava Dosyası Kapsamında İlan Edilen Adi Konkordatoda Alacaklılar Toplantısına Esas Olan Alacaklılar ve Alacak Miktarının Bildirilmesi İhtarıdır.

KONU  :          1-Özgür Yazar
2-Turkgrup Danışmanlık Tekn. San. ve Tic. Ltd. Şti.‘nin ne kadar ve kime borçlu olduklarının müzakeresine ve mutabakat metni hazırlanmasından ibarettir.

T. TARİH           : 27.02.2023

AÇIKLAMA      :

Yalova 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2022/78 E. sayılı Adi Konkordato talepli dava dosyasında 08.04.2022 tarihinde 1(bir) yıllık kesin mühlet verilmiş olup 16.12.2022 tarihinde mahkemece komiser heyeti görevine son verilmiş olup, tek komiser olarak atanmış bulunmaktayım.

Talep eden Turkgrup Danışmanlık Tekn. San. ve Tic. Ltd. Şti ve Özgür Yazar tarafından sunulan konkordato projesi, yapılan alacak bildirim daveti ile alacaklılar tarafından bildirilen miktar ve belgeler ile tespit edilen alacaklılar ve asıl alacak miktarları işbu mutabakat ile tespit edilmiştir.

Asli borçlu olan şirket Turkgrup Danışmanlık Tekn.San. ve Tic. Ltd.Şti. ‘nin ortağı ve yetkilisi olan Özgür Yazar, şirketin bankalardan kullandığı kredilerden kaynaklanan borçlarına müşterek borçlu ve/veya müteselsil sorumlu olarak kefaletinden dolayı sorumlu olup bu alacaklılar ayrıca ekteki alacak miktarını gösterir listeye işlenmiştir.

Bildirilen kayıtlarda görülenin aksine daha fazla/daha az miktarda alacağı olduğu iddiasında ise belgesini sunması, aksi halde borçlu tarafından bildirilen borç miktarı üzerinden Konkortado sürecinin yürütüleceği ve tespit edilen miktar üzerinden oylama çoğunluğunda dikkate alınacağı alacaklılara ihtar edilmiştir. Alacaklılar tarafından işbu ihtara cevap verilmiş (bir kısmı tarafından verilmemiş) olup, verilen cevaplar komiser olarak tarafımca incelenmiş olup;

  • İmtiyazsız alacaklılardan Cari piyasa alacakları için konkordato projelerinde faizi veya diğer fer’ileri ödenemeyeceği teklif edildiğinden sadece asıl alacak miktarı üzerinden mutabakatların tanzim edildiği,
  • İmtiyazsız alacaklılardan Cari piyasa alacakları için alacak kaydı bulunmamasına rağmen alacaklı

olduğunu bildiren alacaklıların taleplerinden ekinde alacak belgesi bulunanlar kabul edilmiş olup, hiçbir belge, sözleşme, fatura vs. ibraz etmeyip sadece alacak talebinde bulunanların ise alacaklarını kayıt talebi yargılamaya muhtaç olduğundan ihtilaflı kabul edilerek kayıt yapılmadığı,

  • İmtiyazsız alacaklılardan gerek asli ve gerekse de kefaletten kaynaklı olan banka borçları konkordato

projelerinde faizi veya diğer fer’ileri ödenemeyeceği teklif edildiğinden sadece asıl alacak miktarı üzerinden mutabakatların tanzim edildiği,

  • İmtiyazlı alacaklılardan gerek asli ve gerekse de kefaletten kaynaklı olan banka borçları İİK amir hükmü

gereği faizi veya diğer fer’ileri ödeneceğinden asıl alacak ve fer’ileri ayrı ayrı belirtilmek suretiyle mutabakatların tanzim edildiği, tüm imtiyazlı ve imtiyazsız alacaklılara ihtaren bildirilmektedir.

Konkortado hakkında borçluya tüm yasal yükümlülükler, hak ve yetkileri anlatıldıktan sonra (yaptığınız ihtaratları anladım dedi), borçlular ve/veya adına (yetki belgeli) hareket eden kişi söz alarak“ALACAKLILAR ve ASIL ALACAK MİKTARI ile proje doğrultusunda fer’ilerin hariç/dahil edilmesinin DOĞRU OLUP, konkordato projesinde de belirtildiği şekilde dikkate alınması ile oy oranının buna göre tespitine MUVAFAKATIM VARDIR” dedi.

SONUÇ : Konkordato Komiseri tarafından işbu ekteki mutabakat rakamları gösterir metnin bir nüshası İİK amir hükümleri kapsamında alacaklıya gönderilmek üzere 2 nüsha olarak tanzim edilmiştir.

K.M.K.Komiseri
SMMM Kenan KARABAĞ

Not/Uyarı: İİK/300 vd. hükümleri çerçevesinde yazının tarafımıza tebliğinden/ilanından itibaren 7 günlük (kesin süre) süre içerisinde Yalova 4. AHM 2022/78 E. dava dosyası nezdinde itiraz hakkınız mevcut olup, aksi halde Alacaklılar Toplantısında oy oranınızın ekteki listede belirtilen miktar üzerinden belirleneceği hususu ihtar olunur.

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/1136611/iflas-hukuku-davalari-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md–konkordato-komiserliginden-alacaklilara-cagri

KONKORDATO ALAN ŞİRKET/KİŞİ WEB İLETİŞİM BİLGİLERİ: http://www.turkgrup.com.tr/iletisim.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copied!

İletişim