İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKINLAR TURİZM İNŞAATTİCARET PAZARLAMA A.Ş.

ADI / SOYADI / UNVANI: AKINLAR TURİZM İNŞAATTİCARET PAZARLAMA A.Ş.

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: .

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: .

DOSYA ESAS NO: 2021/52

KONKORDATO KARARI: ALACAKLILAR TOPLANTISI İLANI

KONKORDATO İÇİN VERİLEN SÜRE VEYA TARİH: 29/09/2022 Perşembe

MAHKEME KARAR TARİHİ – KARAR GEÇERLİLİK BAŞLANGIÇ TARİHİ: .

İLAN METNİ

T.C.
MANAVGAT
4. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)
DOSYA NO :2022/91 Esas
AKINLAR TURİZM İNŞAAT TİC. PAZ. A.Ş.
KONKORDATO KOMİSER HEYETİ TARAFINDAN
ALACAKLILAR TOPLANTISINA DAVET

Davacılar Akınlar Turizm İnşaat Tic. Paz. A.Ş. hakkında Manavgat 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin (Ticaret Mahkemesi sıfatıyla) 2022/91 Esas sayılı Konkordato davasında 11.02.2021 tarihli Tensip Kararı ile davacılar lehine karar tarihinden itibaren geçici mühlet kararı verilmiş, geçici mühlet içinde yapılan duruşmada da bir yıl kesin mühlet verilmiştir. Kesin mühlet süresi de 20.05.2022 tarihli oturumda son kez olmak üzere 20.10.2022 tarihine kadar uzamıştır.
Komiserliğimizce İİK. m. 299 uyarınca Alacaklılara Alacaklarını bildirmeleri için davet ilanı, ILN01436712 ilan no ile Basın İlan Kurumu Resmi İlan Portalında 24.08.2021 tarihinde yayınlanmıştır.Bu ilanda, İİK m. 299 f.1, C3 gereğince alacaklarını süresinde hiç bildirmeyen alacaklıların bilançoda kayıtlı olmadıkça ve ayrıca borçlu tarafından reddedilen alacaklıların mahkemede mahkeme tarafından aksine karar verilmedikçe konkordato alacaklılar toplantısında oy kullanamayacağı ihtaren bildirilmiş olup alacak kayıtlarının tamamlanmasından sonra İİK m.300 uyarınca alacak kayıtları hakkında borçlunun beyanları alınmıştır. Bildirilen alacak tutarları ile borcu tarafından kabul edilen tutarlar arasında oluşan ve çekişmeli hale gelen alacaklar hakkında Sayın Mahkemeye verilen 25.07.2022 tarihli komiser heyeti raporunda belirlenen alacaklıların (imtiyazlı alacaklılar olarak Akbank T. AŞ., Kuveyt Türk Katılım Bankası, İş Bankası) (adi alacaklı olarak söz konusu raporda bilançoda alacaklı olarak gözükenler ile toplantıya katılım hakkının olduğu belirtilen alacaklılar) toplantısı için gerekli işlemler tamamlanmıştır.
Raporda gösterildiği üzere bilançoda alacaklı olarak gözükenler ve raporda toplantıya katılım hakkının olduğu belirtilen ADİ ALACAKLILARIN katılabilecekleri (İİK m.302) Konkordato Teklifinin oylaması için Alacaklılar Toplantısı, İİK. M.301 uyarınca 29/09/2022 Perşembe günü saat 13:00 – 14:00 arasında “Bahçelievler Mah Çetin Emeç Cad. B Blok No:26B/2 Manavgat Antalya” adresinde yapılacaktır.
Raporda imtiyazlı alacaklılar olarak belirtilen REHİNLİ ALACAKLILARIN katılabilecekleri Konkordato Teklifinin oylaması için Alacaklılar Toplantısı ise, İİK. M.301 uyarınca 29/09/2022 Perşembe günü saat 14:00 – 15:00 arasında “Bahçelievler Mah Çetin Emeç Cad. B Blok No:26B/2 Manavgat Antalya” adresinde yapılacaktır.
Toplantıya katılım sağlamayan alacaklılar, İcra ve İflas Kanunun 302. maddesinin 7. fıkrası gereğince, toplantının bitimini takip eden yedi günlük iltihak süresi içerisinde Komiserliğimizin Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflâs Hukuku Anabilim Dalı adresine şirket imza yetkilisi veya avukatı bizzat gelerek konkordatonun kabulü veya reddi yönünde oy kullanabileceklerdir.
Toplantıya katılmayan ve iltihak süresi içerisinde konkordatonun kabulü yönünde oy kullanmayan alacaklılar, konkordato teklifini reddetmiş sayılacaklardır. İİK m.301 çerçevesinde, alacaklıların Alacaklılar Toplantısından önceki 7 gün içerisinde Komiserliğimizin uhdesinde bulunan belgeleri Komiserliğimizin Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflâs Hukuku Anabilim Dalı adresinde inceleyebileceklerdir. Alacaklıların belirtilen yer, günde ve saatte gerçekleştirilecek toplantıya katılarak veya toplantıdan sonraki bir haftalık iltihak süresinde katılmak isteyenlerin; bizzat katılabilecekleri, temsilci olarak toplantıya katılacak avukatlar bakımından HMK m.74 uyarınca Konkordato Toplantısına Katılma, Toplantıda Oy Kullanma ve Tutanağı İmzalama Yetkilerini içeren Noterce düzenlenmiş vekaletname ASLINI veya onaylı bir suretini; Tüzel Kişi Temsilcileri bakımından, Noterde düzenlenmiş İmza Sirküleri ASLINI ve aslının fotokopisini tüm katılanların getirmesi zorunlu bu belgelerin Komiser Heyetimize tevdi edilmek üzere“Aslına Uygundur” ibaresi içeren imzalı birer örneğini ve ayrıca kimlik teşhisine yarar resmi bir belgeyi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Baro Kimliği) (tüzel kişilerde ise imza sirkülerinin aslı ve fotokopisi) yanında getirmeleri gerektiği yetkili temsilci olduğu anlaşılamayan kişilere Alacaklılar Toplantısı sırasında oy hakkı tanınmayacağı ilan ve ihtar olunur. 05/09/2022

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/1043995/iflas-hukuku-davalari-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md–konkordato-komserliginden-alacaklilar-toplantisina-davet

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim