İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TOPRAK PETROL TİCARET LTD. ŞTİ

ADI / SOYADI / UNVANI: TOPRAK PETROL TİCARET LTD. ŞTİ

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: .

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: 765 / ARDAHAN

DOSYA ESAS NO: 2019/173

İLAN METNİ

T.C. GÖLE ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA) Esas No : 2019/173 Esas

T.C.
GÖLE
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)
DURUŞMA TUTANAĞI
ESAS NO : 2019/173 Esas
CELSE NO : 4
CELSE TARİHİ : 10/06/2021
HAKİM : Erdoğan ÇELİK 189726
KATİP : Burak GÜLTÜRK 202564
Belirli gün ve saatte celse açıldı.
Davacı vekili Av. İsa TAŞKIN, Davalı Yapı Kredi Bankası A.Ş vekili Av.Bülent ÖZMEN, Davalı Akbank vekili Av. Emrah ÖZTÜRK, Davalı Türkiye Ekonomi Bankası vekili Av. Ersin VARGÜN, Davalı Vakıflar Bankası Av. Burak SALTAN, Asli Müdahil vekili Av. Derya AYDIN ve Konkordato Komiseri Belkıs DEMİR duruşmaya katıldı. Başka gelen yok. . Açık yargılamaya devam olundu.
Türkiye Ekonomi Bankası vekili Av. Ersin VARGÜN’ün beyan dilekçesi sunmuş olduğu görüldü. Okundu. Dosyasına konuldu.
Davacı vekili Av. Özgür ŞİRİN’in beyan dilekçesi sunmuş olduğu görüldü. Okundu.Dosyasına konuldu.
Halk Bankası A.Ş vekili çAv. Hannan ERDEM’in beyan dilekçesi sunmuş olduğu görüldü. Okundu. Dosyasına konuldu.
Konkordato komiseri Yeminli Mali Müşavir Belkıs DEMİR tarafından 07/06/2021 tarihli oylama sonuç raporunun düzenlenerek dosyaya ibraz edildiği görüldü. Okundu. Dosyasına konuldu.
Konkordato komiseri Yeminli Mali Müşavir Belkıs DEMİR tarafından 07/06/2021 tarihli gerekçeli sonuç raporunun düzenlenerek dosyaya ibraz edildiği görüldü. Okundu. Dosyasına konuldu.
Halk Bankası vekili Av. Hannan ERDEM, Türkiye İş Bankası vekili Av. Betül HARMAN ve Deniz Bank vekili Av. Aylin GÜLER ve Davacı vekili Av. Özgür ŞİRİN’in mazeret dilekçesi sunmuş oldukları görüldü. Okundu. Dosyasına konuldu.
Davacı vekili Av. İsa TAŞKIN’dan soruldu; Celse arasında sunmuş olduğumuz beyan dilekçemizi aynen tekrar ederiz. Bizce konkordato tasdikinin şartları söz konusu yargılamada oluşmuştur. Bu nedenle öncelikle konkordato tasdikinin sağlanmasını talep ediyoruz. Mahkeme aksi kanaatte ise İİK’nın 304/2 maddesi uyarınca mühlet süresinin uzatılmasını talep ediyoruz. Dedi.
Davalı Yapı Kredi Bankası A.Ş vekili Av.Bülent ÖZMEN’den soruldu; Konkordato komiserinin görüşlerimizi yapılan toplantıda belirtmiştik. Bu nedenle davalı şirketin talebinin reddedilerek iflasına karar verilmesini talep ediyoruz. Dedi.
Davalı Akbank vekili Av. Emrah ÖZTÜRK’ten soruldu; Konkordato komiserinin raporları bize tebliğ edilmemiştir. Ayrıca davacı taraf İİK’nun 304/2 maddesi uyarınca mühlet süresinin uzatılmasını talep etmiştir. Bizde bu talebi olumlu karşılıyoruz ve sürenin uzatılmasını istiyoruz. Dedi.
Davalı Türkiye Ekonomi Bankası vekili Av. Ersin VARGÜN’den soruldu; Celse arasında bildirmiş olduğumuz beyan dilekçemizi aynen tekrar ederiz. Müvekkili olduğum banka davacının ödeme planlarınıkabul etmemiştir. Bu nedenle davacı tarafın talebi olan konkordatonun tasdiki yönündeki talebin reddine karar verilmesini talep ediyoruz. Dedi.
Davalı Vakıflar Bankası Av. Burak SALTAN’dan soruldu; Biz davacı tarafın sunmuş olduğu ödeme planını kabul ettik ve 1.500.000,00 TL’lik alacağımız üçüncü kişi tarafından ödenmiştir. Davacı taraf ödeme planına şimdilik rihayet ediyor. Bu nedenle konkordato tasdikinin kabulüne karar verilmesini talep ediyoruz.Dedi.
Asli Müdahil vekili Av. Derya AYDIN’dan soruldu; Biz davacı tarafın talebinin reddi ile konkordatonun tasdik talebinin reddine karar verilmesini talep ediyoruz.. Dedi.
Konkordato Komiseri Belkıs DEMİR’den soruldu; Celse arasında oylama sonuç raporunu ve gerekçeli konkordato değerlendirme raporumuzu dosyaya ibraz ettik. Kanunun aradığı oranlar sağlanmıştır. Konkordatonun tasdik talebinin kabulüne karar verilmesi yönünde bir değerlendirmemiz vardır. Ayrıca COVİD – 19 pandemisi kapsamında toplantılarımızı geç icra edebildik. Dedi.
Dosya incelendi.
G.D:
1-Halk Bankası vekili Av. Hannan ERDEM, Türkiye Ekonomi Bankası vekili Av. Ersin VARGÜN, Türkiye İş Bankası vekili Av. Betül HARMAN ve Deniz Bank vekili Av. Aylin GÜLER ve Davacı vekili Av. Özgür ŞİRİN’in mazeretinin kabulü ile duruşma gün ve saatinin UYAP sistemi üzerinden öğrenmelerine,
2-Konkordato Komiserinin sunmuş olduğu raporların yapılan incelemesi neticesinde davacı şirkete verilen kesin mühletin 10/06/2021 tarihi itibari ile sona erdiği ancak raporlarda ödeme planı ve taksitlendirme hususunu içerir açıklayıcı ibarelerin bulunmaması nedeniyle İİK’nun 304/2 maddesi gereğince davacı hakkında verilen kesin mühlet süresinin kesin mühlet süresinin bitiminden itibaren 4 AY SÜREYLE UZATILMASINA,
3-İİK’nun 304/1 ve 288 maddeleri gereğince duruşma gününün ve uzatma kararının İLANINA ve bu hususun ilgili yerlere BİLDİRİLMESİNE,
4-Konkordato Komiserine konkordato tasdik durumu hakkında ödeme planı ve taksitlendirme hususunu da içerir infazı kabil gerekçeli raporunu sunması hususunda kendisine 2 AY SÜRE VERİLMESİNE,
5-Konkordato Komiseri Belkıs DEMİR’in görevinin uzatma dönemi boyunca DEVAMINA,
Bu nedenle duruşmanın 06/10/2021 günü saat 14:00 bırakılmasına karar verildi. 10/06/2021

Katip 202564
e-imzalı
Hakim 189726
e-imzalı

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/853415/iflas-hukuku-davalari/konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md-/konkordato-davasi-durusma-gununun-ilanen-tebligi

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim