İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

NEBA TARIM KİMYA GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ADI / SOYADI / UNVANI: NEBA TARIM KİMYA GIDA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: 2400189943 /  MEVLANA VERGİ DAİRESİ / KONYA

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: 26465 / KONYA

DOSYA ESAS NO: 2018/1092

İLAN METNİ

T.C.
KONYA 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
Dosya No: 2018/1092 E.
GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2018/1092 E. 2019/729 K. sayılı ilamının 10. maddesinde, Konkordatonun tasdikinin kararı kesinleşmesi ile birlikte bağlayıcı hale gelmesine karar verilmiş, gerekçeli karar da 02.07.2020 tarihinde kesinleşmiştir. Aynı gerekçeli kararının 1. maddesinde de Neba Tarım Kimya Gıda Sanayi Limited Şirketi BÜTÜN MAL VARLIĞININ ALACAKLILARA TERKİNİNE, Alacaklıların kendilerine terk edilen borçlu şirketin mal varlığı üzerinde, alacaklılar kurulu ve tasfiye memuru aracılığı ile tasarrufta bulunmalarına (mal varlığı üzerinde doğruda tasarruf etmek veya bu malların tamamının ya da bir kısmını 3. kişiye devretmek yetkilerine sahip olmalarına) karar verilmiştir. Aynı gerekçeli kararın 3. Maddesinde ise Konkordato Tasfiye Memurunun (Ayşe BİLİCİ’nin) konkordato masasının muhafazası, paraya çevrilmesi veya lüzumu halinde malların devri için gerekli bütün işlemleri yerine getirmesine karar verilmiştir. Bu Mahkeme kararı ve alacaklılar kurulu kararına istinaden;
1-Satılmasına karar verilen ve aşağıda bilgileri yer alan taşınmaz, satış komisyonumuzca açık artırma ve akabinde pazarlık usulü suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.
2-Gayrimenkulün Bulunduğu Adres:
Neba Yem Fabrikası Yazıbelen Mah. Ankara Cad. Kapı No: 546/1 Selçuklu/KONYA’dır.
3-Satışa Çıkarılan Gayrimenkulün Durumu ve Vasıfları:
Değerleme konusu taşınmaz; Konya İli, Selçuklu İlçesi, Yazıbelen Mahallesi, Ankara Caddesi, No: 546/posta adresinde konumlu “7 Katlı Betonarme Tarım Hayvancılık Binası ve Arsası” nitelikli taşınmaz; Konya Ankara yolu üzerinde yola cepheli Konya merkezine 40 km. mesafede, ulaşımı kolay, 30.200 m2 Arsa+İdari Bina + Fabrika Binası + Yem Yükleme ve Depolama Binaları ve Fabrikası içerisindeki makine ve elektrik teçhizatı bulunan Yem Fabrikasıdır. Alıcıların teklif vermeleri halinde gayrimenkulün yerinde görülerek mevcut haliyle satın alacakları kabul edilecek, satış sonrası itirazları red edilecektir.
4- Gayrimenkulün artırmaya esas olan muhammen değeri: 27.000,000,00-TL (Yirmi Yedi Milyon Türk Lirası)
5- Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer gün ve saat : Selçuklu Kongre Merkezi-Yeni İstanbul Caddesi Horozluhan Mahallesi N0:62 Selçuklu/KONYA
İhale Tarih ve Saati: 05.08.2021- Saat:14:30-15:00
6-İkinci İhale tarih ve saati : Alacaklılar Kurul Kararıyla yeni tarih ve saat ilan edilecektir.
7-Şartname Temin Edilecek Adres: Konkordato Tasfiye Memuru AYŞE BİLİCİ- Havzan Mahallesi Dokuzpınar Sokak Acar Yeniyol İş Merkezi No:2/11 Meram/KONYA –Tel:0 530 242 52 52
8- Birinci İhale yukarıda belirtilen yer ve saatte açık artırma usulüyle yapılacak olup artırmada gayrimenkule biçilen rayiç değerini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve yapılmış ve/veya yapılacak satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Satışın Açık Artırma usulü ve akabinde pazarlık usulüne göre yapılması sonucunda ortaya çıkacak bedelin açılış rakamı ile kıymet takdir rakamı arasında kalması halinde satışın yapılıp yapılmayacağı hususunu Alacaklılar Kurulu belirler. Alacaklılar Kurulunun, Alacaklıların menfaati doğrultusunda ihaleyi feshetme yetkisi vardır.
9- Artırmaya iştirak edeceklerden gayrimenkulün muhammen kıymetinin % 10 (yüzde on) nispetinde pey akçesi-teminat olarak 2.700.000,00.- TL ( İki Milyon Yedi Yüz Bin.- TL ) alınacaktır. Teminat olarak 6183 sayılı A.A.T.U.H. Kanunun 10. maddesinde belirtilen 1. Para, 2. Bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, 3. Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.) 4. Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden noksanıyla değerlendirilir ) kabul edilecektir.
10- Teminat miktarı Vakıf Katılım Bankası Konya Şubesi (Hesap No:TR10 0021 0000 0002 1085 6000 01) Neba Tarım Kimya Gıda Sanayi Limited Şirketi Hesabına ödenecek, yatırıldığına dair alındı, Gayrimenkul Satış Komisyonuna ihale saatinden önce teslim edilecektir.
11- İhaleye iştirak edenlerin satış dosyası, tapu kaydı, şartname, ilan ve tebligatları incelemek suretiyle ihaleye katıldığı, muhteviyatını kabul ettiği, mükellefiyetleri nazara aldığı kabul edilir.
12- Satış peşin para ile yapılacak olup, gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini derhal veya mühlet verilirse verilen mühlet içinde ödemekle mükelleftir. İhaleye itiraz vaki olması halinde dahi satış bedeli şartnamede belirtilen hesaba yatırılır. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. Tellaliye resmi, Katma Değer Vergisi% 18, İhale Damga vergisi, tapu harcı ve masrafları satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergisi borçları satış bedelinden ödenecektir.
13- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Tasfiye Masasına bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
14- İş bu ilan Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 2018/1092 Esas Mal Terkini Yoluyla Konkordato Dosyası ilgilileri ile tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer, tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebligat yapılamayan ilgililere de tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
Konkordato Tasfiye Memuru
AYŞE BİLİCİ

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/816650/emlak/is-yeri-ve-ticari-isletme/konya-selcukluda-30-200-m%C2%B2-arsa-uzerindeki-yem-fabrikasi-mahkemeden-satiliktir

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim