İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARTVİN SES SEYAHAT İNŞAAT ELEKTRİK ELEKTRONİK GIDA TOPLU TEMİZLİK MEDİKAL ORMAN ÜRÜNLERİ BESİCİLİK AKARYAKIT OTOMOTİV TEKEL ÜRÜNLERİ MADEN TEKSTİL İTHALAT İHRACAT TURİZM TAAHHÜT NAKLİYAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ADI / SOYADI / UNVANI: ARTVİN SES SEYAHAT İNŞAAT ELEKTRİK ELEKTRONİK GIDA TOPLU TEMİZLİK MEDİKAL ORMAN ÜRÜNLERİ BESİCİLİK AKARYAKIT OTOMOTİV TEKEL ÜRÜNLERİ MADEN TEKSTİL İTHALAT İHRACAT TURİZM TAAHHÜT NAKLİYAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: .

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: .

DOSYA ESAS NO: 2020/414

İLAN METNİ

İ L A N

T.C. ARTVİN ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

ESAS NO : 2020/414 Esas

Talep eden- borçlular ARTVİN SES SEYAHAT İNŞAAT ELEKTRİK ELEKTRONİK GIDA TOPLU TEMİZLİK MEDİKAL ORMAN ÜRÜNLERİ BESİCİLİK AKARYAKIT OTOMOTİV TEKEL ÜRÜNLERİ MADEN TEKSTİL İTHALAT İHRACAT TURİZM TAAHHÜT NAKLİYAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve Hüseyin BİLİR hakkında konkordato talebinde bulunulmuş olup, mahkememizce talebe ekli belgeleri üzerinde şekli olarak yapılan inceleme sonucu İİK’nun 286. Maddesince sayılan belgelerin bulunduğu görülmekle; 03/11/2020 tarihli tensip zaptından da anlaşılacağı üzere 03/11/2020’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verilmiş oyup, ayrıca geçici konkordato komiserleri kurulu görevlendirilmiştir.
Geçici Konkordato komiserleri kurulunda taşımacılık konusunda sektör bilirkişisi Tufan TURGUT, hukukçu avukat Bilal KIZILBAĞ ve YMM Hülya ŞİMŞEK geçici konkordato komiseri kurulu olarak görev yapmaktadır.
Geçici komiserler kurulu konkordato talep eden şirketlerin faaliyetlerine nezaret edecektir. Ayrıca şirketin yönetim organının tüm eylem ve incelemelerinin geçerliliği geçici komiser kurulu onayına tabii tutulmuştur.
Geçici mühlet kararının İİK’nun 294. Maddesi uyarınca; Mühlet içinde borçlu aleyhine 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hiçbir takip yapılamaz ve evvelce başlamış takipler durur, ihtiyatî tedbir ve ihtiyatî haciz kararları uygulanmaz, bir takip muamelesi ile kesilebilen zamanaşımı ve hak düşüren müddetler işlemez.
İİK’nun 295. Maddesi uyarınca; Mühlet sırasında rehinle temin edilmiş alacaklar nedeniyle rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip başlatılabilir veya başlamış olan takiplere devam edilebilir ancak bu takip nedeniyle muhafaza tedbirleri alınamaz ve rehinli malın satışı gerçekleştirilemez.
İİK’nun Madde 296. Maddesi uyarınca;Sözleşmenin karşı tarafının konkordato projesinden etkilenip etkilenmediğine bakılmaksızın, borçlunun taraf olduğu ve işletmesinin faaliyetinin devamı için önem arz eden sözleşmelerde yer alıp da borçlunun konkordato talebinde bulunmasının sözleşmeye aykırılık teşkil edeceğine, haklı fesih sebebi sayılacağına yahut borcu muaccel hâle getireceğine ilişkin hükümler, borçlunun konkordato yoluna başvurması durumunda uygulanmaz. Sözleşmede bu yönde bir hüküm bulunmasa dahi sözleşme, borçlunun konkordatoya başvurduğu gerekçesiyle sona erdirilemez. Borçlu, tarafı olduğu ve konkordatonun amacına ulaşmasını engelleyen sürekli borç ilişkilerini, komiserin uygun görüşü ve mahkemenin onayıyla herhangi bir zamanda sona erecek şekilde feshedebilir. Bu çerçevede ödenmesi gereken tazminat, konkordato projesine tabi olur. Hizmet sözleşmelerinin feshine ilişkin özel hükümler saklıdır.
İİK’nun 297. Maddesindeki şekli ile konkordato talep eden borçlular bakımından sonuç doğurmasına hükmedilmiştir.
Ayrıca konkordato talep eden-borçlu şirket alacaklılarına, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz edilerek, konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığı hususu delilleri ile birlikte ileri sürebileceği gibi, mahkememizden de konkordato talebinin reddini talep edebileceklerdir. 10/11/2020

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/ilan/698412/iflas-hukuku-davalari/konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md-/konkordato-gecici-muhlet-karari-tebligi

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim