İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GETA MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ADI / SOYADI / UNVANI: GETA MÜHENDİSLİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: .

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: 570167 / İSTANBUL

DOSYA ESAS NO: 2018/1188

İLAN METNİ

KONKORDATO KOMİSERLİĞİ’NDEN
ALACAKLILAR TOPLANTISI DAVET İLANI
GETA MÜHENDİSLİKİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

GETA MÜHENDİSLİKİ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
KONKORDATO KOMİSERLİĞİ’NDEN
(İstanbul 3.Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı’nın 2018/1188 E. Sayılı Dosyası)
ALACAKLILAR TOPLANTISI DAVET İLANI (İİK m.301)*

  1. İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 540167 sicil no’sunda kayıtlı Geta Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin İstanbul 3.Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı’nın 2018/1188 E. sayılı dosyasında, 17.05.2019 tarihinde 1 yıllık kesin mühlet kararı verildiği; kesin mühlet kararıyla birlikte, geçici komiser heyeti olarak görevlendirilen Prof. Dr. İsmail KAYAR (Hukukçu Öğretim Görevlisi), Hakan Kazım YILMAZ ( KGK Bağımsız Denetçi S.M.Mali Müşavir )’in konkordato komiser heyeti olarak görevlerinin devamına hükmedilmiştir.
  1. Borçlu şirketten alacaklı olan alacaklılara, alacaklarını bildirmek üzere Komiser Heyetimizce davet yazıları gönderilmiş, ayrıca Basın İlan Kurumu (ILNO1044172) vasıtasıyla alacaklıların alacağı ihtiva eden belgeleri ile birlikte ilân tarihinden itibaren onbeş gün içinde bildirmeleri, alacaklarını bildirmeyen alacaklıların bilançoda kayıtlı olmadıkça konkordato müzakeresine kabul edilmeyecekleri özellikle belirtilerek ilân edilmiştir.
  1. Bu nedenlerle; borçlu şirketten alacaklı olan ve alacaklarını bildirenler ile alacağını bildirmemekle birlikte bilançoda kayıtlı alacaklıların iştirak edebilecekleri,

31/03/2020 tarihinde, Esentepe Mah. Koreşehitleri Cad. No:1 Kat:3 Daire:9 Şişli /İstanbul adresinde;

  • Rehinli ve Kamu alacaklıları (İmtiyazlı ve Teminatlı) saat 09:30-12:00 arası;
  • Çekli-Senetli ve cari hesap alacaklıları ( İmtiyazsız ve Teminatsız ) saat 13:00-17:00 arası
  1. Toplantıya katılacak geçek kişi ve alacaklıların kimliklerini (ve fotokopisini), tüzel kişi alacaklıların ise temsilcilerinin imza sirkülerini (ve fotokopisini), eğer alacaklıyı temsilen oy kullanımı için üçüncü bir kişi katılacak ise bu kişiye “Alacaklılar Toplantısına Katılma, Sulh Olma ve İbra Etme” yetkilerinin de verildiğini gösterir noter huzurunda düzenlenen yetki belgesini, avukat aracılığı ile toplantıya katılım sağlanacak ise “Sulh Olma ve İbra Etme” yetkisini de kapsayan vekâletnamenin onaylı suretini, toplantı esnasında yanında bulundurması gerekmektedir.
  1. Alacak bir kambiyo senedine (poliçe/bono/çek) dayanıyor ise, senet hamilinin tespiti amacıyla senedin aslı ile ön ve arka yüzünün fotokopisinin, eğer senet resmi makamlarda ise bu durumu belgeleyen resmi evrakın, toplantı esnasında alacaklının yanında bulundurması gerekmektedir.
  1. Toplantıya katılım sağlamayan alacaklıların, İcra ve İflas Kanununun 302. maddesinin son fıkrası gereğince, toplantının bitimini takip eden yedi günlük iltihak süresi içerisinde Komiserliğimizin “Esentepe Mah. Kore Şehitleri Cad. No:1 K:3 D:9 Şişli/İSTANBUL” adresine bizzat gelerek konkordatonun kabulü veya reddi yönünde oy kullanabilecekleri,
  1. Alacaklıların 31.03.2020 tarihinde yapılacak toplantıdan önce 23.03.2020 ve 30.03.2020 tarihleri arasında 7 gün süre ile H.Rıfatpaşa Mah. Darülaceze cad. Perpa Ticaret Merkezi A Blok Kat:5 No:166 Şişli / İstanbul adresinde bulunan kayıt ve hesapları Komiser Heyetimizin refakatinde inceleyebilecekleri ilan ve ihtar olunur.

KOMİSER KOMİSER
Hakan Kazım YILMAZ Prof.Dr. İsmail KAYAR

*Alacaklılar Toplantısına Davet:
İİK m.301- (Değişik:28/02/2018-7101/29 md.)
Konkordato projesinin hazırlanması, alacakların bildirilmesi ve tahkiki tamamlandıktan sonra komiser, 288 inci madde uyarınca yapacağı yeni bir ilânla alacaklıları, konkordato projesini müzakere etmek üzere toplantıya davet eder. Toplantı günü ilândan en az on beş gün sonra olmak zorundadır. İlânda alacakların, toplantıdan önceki yedi gün içinde belgeleri inceleyebilecekleri de bildirilir. Ayrıca ilânın birer sureti adresi belli olan alacaklılara posta ile gönderilir.
** Alacaklılar toplantısı ve projenin kabulü için gerekli çoğunluk:
İİK m.302- (Değişik:28/02/2018-7101/30 md.)
Komiser alacaklılar toplantısına başkanlık eder ve borçlunun durumu hakkında bir rapor verir.
Borçlu gerekli açıklamaları yapmak üzere toplantıda hazır bulunmaya mecburdur.
Konkordato projesi;

  1. Kaydedilmiş olan alacaklıların ve alacakların yarısını veya,
  2. Kaydedilmiş olan alacaklıların dörtte birini alacakların üçte ikisini, aşan bir çoğunluk tarafından imza edilmiş ise kabul edilmiş sayılır.

Oylamada sadece konkordato projesinden etkilenen alacaklılar oy kullanabilir. 206 ıncı maddenin birinci sırasında yazılı imtiyazlı alacakların alacaklıları ve borçlunun eşi ve çocuğu ile kendisinin ve evlilik bağı ortadan kalkmış olsa dahi eşinin anası, babası ve kardeşi alacak ve alacaklı çoğunluğunun hesabında dikkate alınmaz.
Rehinle temin edilmiş olan alacaklar, 298 inci madde uyarınca takdir edilen kıymet sonucunda teminatsız kaldıkları kısım için hesaba katılırlar.
Çekişmeli veya geciktirici koşula bağlı yahut belirli olmayan bir vadeye tabi alacakların hesaba katılıp katılmamasına ve ne oranda katılacağına mahkeme karar verir. Şu kadar ki bu iddialar hakkında ileride mahkemece verilecek hükümler saklıdır.
Konkordato projesinin müzakereleri sonucunda oluşturulan konkordato tutanağı, kabul ve red oylarını içerecek şekilde derhâl imza olunur. Toplantının bitimini takip eden yedi gün içinde gerçekleşen iltihaklar da kabul olunur.
Komiser, iltihak süresinin bitmesinden itibaren en geç yedi gün içinde konkordatoya ilişkin bütün belgeleri, konkordato projesinin kabul edilip edilmediğine ve tasdikinin uygun olup olmadığına dair gerekçeli raporunu mahkemeye tevdi eder.

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/detay-iflas-hukuku-davalari-iik-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md-konkordato-komiserliginden-alacaklilar-toplantisina-davet-ilani-786097.html

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    Copied!

    İletişim