İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SULTAN KURT CEMALOĞULLARI KURT SLAJCILIK

ADI / SOYADI / UNVANI: SULTAN KURT CEMALOĞULLARI KURT SLAJCILIK

VERGİ NUMARASI / VERGİ DAİRESİ: .

TİCARET SİCİL NUMARASI / KAYIT YERİ: .

DOSYA ESAS NO: 2019/196

İLAN METNİ

T.C.
KARATAŞ
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

ESAS NO : 2019/196 Esas

Dolaplı Mahallesi Dolaplı Sokak no 1 A/A adresinde Sultan Kurt Cemaloğulları Kurt Slajcılık isminde faaliyet gösteren firma hakkında geçici mühlet kararı verilmiş olup İcra İflas Kanununun 288/2 maddesi uyarınca bu kararın ilanı gerekmekle; Davacı şirket hakkında 10/10/2019 günü itibariyle konkordato kapsamında davacıya üç ay süreyle geçici mühlet verilmiş olup, Dinçer İşisağlam konkordato komiseri olarak atanmış ve İİK’nun 288/2 maddesi ve ilgili maddeleri çerçevesinde geçici mühlet kararı ve atanan konkordato komiserinin ilanına karar verilmiştir.
Geçici mühlet kararı ile birlikte; geçici mühlet kesin mühletin sonuçlarını doğurduğundan, İİK 294. maddesi uyarınca;
“Davacının, mahkememizin izni dışında geçici mühletin verildiği tarihten itibaren rehin tesisi işlemi yapmasının, kefil olmasının, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devretmesinin, üzerlerinde takyidat işlemleri yapmasının ve ivazsız tasarruflarda bulunmasının yasaklanmasına, aksi takdirde bu işlemlerin hükümsüz olduğuna, davacının bu hükme yada komiserin ihtarlarına aykırı davranışı halinde mahkememizce borçlunun malları üzerinde tasarruf yetkisinin kaldırılabileceği veya 292. madde kapsamında mühletin kaldırılarak konkordato talebinin reddine ve borçlunun iflasına karar verilebileceğine,
-Davacı-borçlu adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karar kadar yasaklanmıştır. Devri önleyecek tedbirler konulması için, tapu müdürlükleri tescil daireleri gibi ilgili kayıt makamlarına müzekkereler yazılacaktır.
-Bundan başka varsa resmi kurumlar nezdindeki hak ediş alacakları için mahkememizin bilgisi ve onayı dışında ödeme yapılmaması için ilgili idarelere müzekkere yazılacaktır.
-Davacı-borçlunun banka hesaplarına tedbir konulmuştur. Hesaplardaki alacaklar konkordato komiserinin bilgisi ve onayı dışında tasarruf edilemez. Bu konuda ilgili bankalara müzekkere yazılacaktır.
-Bunun dışında, kaydı bulunmayan başkaca mal ve haklar ile üçüncü kişilerdeki tüm hak ve alacakların konkordato komiserinin bilgisi ve onayı dışında tasarruf edilmesi, devredilmesi, harcanması borçlunun sorumluluğunu doğuracaktır. Bu mahiyette işlemler ve bu işlemlerin kötü niyetli olduğu tespit edilirse davanın reddi için gerekçe oluşturabileceğinden borçlu tarafın titiz davranması gerekir. İşletmenin rutin işleyişi kapsamında kalan zorunlu faaliyetler istisnadır.
-İş bu kararla, İİK 297. Maddesi çerçevesinde borçlu, komiserin nezareti altında işlerine devam edebileceği konusunda uyarılmıştır.
Borçluya uyarı mahiyetinde olmak üzere; mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyeceği, kefil olamayacağı, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemeyeceği, takyit edemeyeceği ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacağı hatırlatılmıştır. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz kalacaktır.
-Borçlu, yukarıdaki gereklere yahut komiserin ihtarlarına aykırı davranırsa, malları üzerindeki tasarruf yetkisi kaldırılabilir, dava reddedilebilir veya borçlunun iflasına karar verilebilir. Bu fıkra yeterli uyarı yerine geçecektir.
-Bu konuda süreç içinde alınacak kararlar İİK 228. Madde uyarınca ilan edilecek ve ilgili yerlere bildirilecektir.
-Mal varlığının mevcut haliyle korunması esas olduğundan ve İİK’nin 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK’nin 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanacaktır. Bu kapsamda, geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde ihtiyati tedbir kararı verilmiştir. Bu tarihten itibaren yeni icra ve iflas takibi sebebiyle borçluya ödeme emri gönderilemeyecek, takip işlemi yapılamayacaktır.
-Daha önce başlatılmış olan takipler, halihazır hukuki durumları korunmak kaydıyla durdurulmuştur. Önceki takipler sebebiyle haczedilen mahcuz mallar, üzerlerindeki hacizler baki kalmak kaydıyla yediemin olarak davacı şirkete tedbiren teslim edilecektir.
-Davacı borçlunun akd etmiş olduğu leasing (finansal kiralama) sözleşmelerinde bulunabilecek konkordatoya başvurulmasının sözleşmeye aykırılık teşkil edeceğine dair şartların hükümsüz kalmasına, İİK madde 296 ve bu tür sözleşmelerle ilgili edinilmiş makine, araç ve gereçlerin icra, muhafaza ve iade talepleri tedbiren durdurulmuştur.
-Daha önce yapılan alacak temlik işleri şimdilik hüküm ifade etmeyecektir. Alacak haczi yapılması ve takas mahsup işlemlerinin engellenmesi uygun görülmüştür. Keza teminat mektubu alacaklısından gelecek talebe göre yeniden değerlendirilmek üzere tüm teminat mektuplarının nakde dönüştürülmesi yasaklanmıştır.
-Borçlunun bankalardaki hesaplarına herhangi bir sebeple konulan tüm bloke işlemleri tedbiren kaldırılmıştır.
-Davacı borçlunun keşide ettiği çeklere karşılıksız şerhi vurulması tedbiren yasaklanmıştır.
-Bunun dışındaki tedbir talepleri bu aşama yerinde görülmemiştir. Gerekçeli talep halinde yeniden değerlendirme yapılacaktır.
-Tedbirler İİK’nin 206. Maddesinin 1. Sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez. Ancak konkordatonun başarıya ulaşması için şimdilik bu türden takipler nedeniyle mahcuzların muhafaza altına alınması ve rehinli malların satışı tedbiren durdurulmuştur.
Keyfiyetin gazetede ilanından itibaren alacaklıların 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkememizden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur..08/10/2019

İLAN ADRESİ: https://www.ilan.gov.tr/detay-iflas-hukuku-davalari-iik-konkordato-ve-muhlet-iik-288inci-md-konkordato-gecici-muhlet-kararinin-ilanen-tebligi-701881.html

Bir yorum

  1. Ofis Mobilyaları Ofis Mobilyaları 31 Ocak 2021

    Makaleleriniz bizleri bilgilendirme açısından çok önemli makalelerinizin devamını bekliyoruz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Copied!

İletişim